Tânărul care i-a înjungiat azi pe cei doi elevi de clasa a XI-a de la Liceul „Tudor Arghezi” din cartierul craiovean Rovine a fost prins… Elevii au fost atacaţi în drum spre şcoală. Unul dintre ei a murit, după ce a fost lovit în inimă. Noul ministru al internelor, Traian Igaş, pleacă la Craiova, însoțit de prim-adjunctul său, secretarul de stat Dan Fătuloiu, și de șeful Poliției Române, chestorul Petre Tobă, pentru a se asigura că ancheta în acest caz se va desfășura cu operativitate. „Ministrul administraţiei şi internelor va verifica personal modul în care autorităţile competente la nivel teritorial au acţionat pentru a gestiona siguranţa stradală atât din punct de vedere preventiv, cât şi operativ”, au precizat oficialii ministerului.

Se pare că cei doi elevi au fost aşteptaţi în apropierea şcolii de un grup de tineri. Alături de cei doi răniţi mai erau alţi trei elevi ai Liceului „Tudor Arghezi”, care au scăpat nevătămaţi.

Incidentul s-a petrecut în apropierea gării din oraş.

Unul dintre agresori ar fi un elev exmatriculat pe motive disciplinare, după ce a urmat clasele a IX-a şi a X-a la Licerul „Tudor Arghezi”. Potrivit unui reprezentant al Poliţiei din Craiova, atacatorul este un fost elev al liceului, în vârstă de 17 ani. Se cunoaşte identitatea lui şi a fost dat în urmărire generală.

Băiatul rănit are plăgi înjunghiate în spate, dar se află în afara oricărui pericol.

„Copilul atacat şi care a murit era un elev foarte bun. Acesta a fost implicat într-un parteneriat cu Pentenciarul Craiova, pe tema violenţei, denumit „O zi în închisoare”. În cadrul parteneriatului, 8 elevi au stat o zi în penitenciar pentru a vedea cum trăiesc deţinuţii”, a spus directorul şcolii, Lucian Săndoi, pentru RTV.

Acesta a aflat despre incident de la portarul şcolii. Chemaţi de director, asistenta şi doctorul liceului le-au acordat îngrijiri medicale răniţilor, până la venirea ambulanţei.

Deşi echipajul SMURD ajuns la faţa locului a efectuat manevre de resuscitare timp de peste 25 de minute, nu s-a mai putut face nimic pentru tânărul lovit în inimă. [sursa]