femeiaArticol scris de Philip Coandă | IMPULS, nr. 1

 mă gândesc la ea aşa cum nu am mai făcut-o niciodată. tot timpul văd lucrurile din altă perspectivă chiar dacă vizualizez acelaşi subiect la infinit. niciodată nu e la fel. doar parfumul dulce, dar discret şi ungiile roşii rămân la fel. e dubios faptul că, deşi nu vreau să recunosc asta sub nicio formă, începe să-mi placă. mă gândesc, pun la punct planuri şi construiesc zeci şi mii de scenarii intr-o secundă despre ce s-ar putea întâmpla. faptul că-i doar o banală întalnire, mă scoate din minţi. banalul şi superficialitatea sunt cele mai mari temeri ale mele. deşi presupun că n-o să fie nici superficială, nici banală. nu ştiu ce flori să-i iau. nu ştiu nici măcar dacă ar trebui să-i iau flori – cum naiba să mă duc fără flori? poate-i place ciocolata… cu siguranţă îi place ciocolata. mă-ntreb ce are de gând. ne întâlnim şi apoi? apoi poate pleca. sau eu pot pleca. sau poate ea nici n-o să vină. totuşi, nu cred c-ar face asta. poate o să trebuiască să conduc acasă. poate o să mă conducă ea pe mine. poate întâlnirea noastră nu e decat ceva fictiv iar eu nu fac decât să-mi consum în mod ineficace timpul.

femeile sunt arogante. egoiste. fanatice. te vor, te au. nu contează preţul – cu cât e mai mare, străluceşti şi mai mult în ochii lumii. ele nu vor să-ăi demonstreze nimic ţie, ci lumii. femeile au o slăbiciune pentru bărbaţi. de fapt nu pentru ei in sine, ci doar pentru lupta. bărbatul de astăzi este denaturat. a uitat să citească o carte, să meargă la florările şi să-i cumpere florile preferate pentru că-i marţi si aşa vrea el, să-i spună lucruri frumoase. femeia a devenit aşa pentru că, în mod involuntar, bărbatul a transformat-o în ceea ce este astăzi. impenetrabilă, imposibil de înteles. dacă reuseşti să vezi dincolo de aroganţă, egoism, fanatism şi de scopul ce pare bătut în cuie, femeia e inimaginabil simplă.

spune-i că-ţi place prăjitura pe care o face. chiar dacă a făcut-o şi săptămâna trecută şi acum două săptămâni; de fapt, spune-i că-i cea mai bună prăjitură pe care ai mâncat-o vreodată.  mergi cu ea la mare, şi dormiţi pe plajă. spune-i că-ţi place cum a aranjat în casă. observă că s-a tuns, sau că şi-a prins altfel părul. sărut-o în fiecare dimineaţă şi spune-i că-i frumoasă. dă-i o idee despre ce culoare ai vrea să aibă oja. adu-i flori pentru că e marţi sau vineri sau orice zi a săptămânii. observă cele mai mărunte lucruri. îi arăţi că te interesează câtuşi de puţin, iar asta, venind din partea unui bărbat, pentru ea înseamnă enorm. păstrează lucrurile simple şi nu intra în discuţii interminabile, pentru că n-ai cum să ajungi la capăt. are destule prietene cu care să facă asta. ca un ultim lucru, dar şi cel mai important, iubeşte-o. nu va pleca niciodată. dar niciodată. fă-o să se simtă confortabil şi în siguranţa. brusc, femeia arogantă, fanatică şi egoistă se va transforma în cu totul altceva. dragostea este singurul “lucru” ce o poate remodela. nu se va schimba, doar îţi va arăta adevărata ei natură. e simplu să iubeşti; trebuie doar să vrei.