Nigel Kennedy şi Damian Drăghici vor cânta împreună, în premieră, pe 8 mai 2011, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în cadrul evenimentului „Classical Meets Jazz”. Concertul „Classical Meets Jazz” aduce publicului român un dialog inedit între muzica clasică şi jazz, între vioară şi nai, între registrul internaţional şi expresia muzicală românească.

La 10 ani de la spectacolul „Damian’s Fire”, care în 2001 a strâns circa 70.000 de oameni în faţa Palatului Parlamentului, Damian Drăghici, artistul care a adus naiul în muzica jazz, revine în Piaţa Constituţiei alături de Nigel Kennedy, recunoscut de 25 de ani ca unul dintre violoniştii cei mai importanţi ai lumii.

Pe lângă repertoriul clasic şi de jazz al serii, printre momentele speciale se anunţă interpretarea unor fragmente din repertoriul marilor muzicieni George Enescu, Maria Tănase, Grigoraş Dinicu, Fănică Luca şi Georges Boulanger. Nigel Kennedy, un împătimit al genului Klezmer (adaptare a muzicii populare est-europene), se va alătura în premieră la Bucureşti unui spectacol care îmbină muzica clasică, jazz-ul şi muzica românească autentică.

„Classical Meets Jazz” are loc cu ocazia Zilei Europei, la jumătate de an după spectacolul „Jazz in the City”, prin care Damian Drăghici, alături de artişti de talie mondială precum Diane Schuur şi Eddie Daniels, a prezentat publicului român naiul în muzica jazz, în cadrul unui show pe scena Sălii Palatului, şi la doi ani de la închiderea proiectului „Damian & Brothers”. [sursa]