[AICI vezi meciul!] Lucian Bute şi-a apărat pentru a şasea oară titlul de campion mondial IBF la supermijlocie. Pugilistul născut în Galaţi l-a învins pe Jesse Brinkley (34 de ani), prin KO (cum altfel), în repriza a noua. Strategia lui Mister KO a fost, ca de fiecare dată, cea de „tocare” a adversarului cu directe şi upercuturi. Pugilistul american ştia asta, dar nu a avut datele necesare să i se opună campionului nostru. Boxerul născut în Galaţi a fost în control total şi şi-a trimis în trei rânduri adversarul la podea, ultima oară decisiv. În rundele 5 şi 8 Lucian a trimis lovituri ce în mod normal trebuiau să fie decisive, însă boxerul născut în Nevada a rezistat eroic. Practic partida s-a prelungit atât de mult graţie acestui aspect şi al tacticii lui Brinkley, care a căutat să stea cât mi departe de loviturile nimicitoare ale românului. Lucian rămâne neînvins la profesionişti, cu 27 de victorii (22 KO).A fost o seară excelentă, vă mulţumesc că aţi fost alături de mine. Vă iubesc, a declarat Lucian Bute imediat după meci la Radio România Actualităţi.
Unificare de centuri sau alt meci mare.
Victoria cu Brinkley înseamnă noi oportunităţi pentru Bute. Canalul HBO a promis că în martie anul viitor îi va aranja fie o unificare de centură, cu Dimitri Sartison (campion interimar WBA) sau Robert Stieglitz (WBO), fie un meci mare. Variantele ar fi Bernard Hopkins, dacă americanul va câştiga meciul de pe 18 decembrie cu Jean Pascal, care va avea ca miză centura de campion mondial WBC la semigrea. Kelly Pavlik şi Danny Green sunt şi ei pe listă.

Brinkley, modest

În 13 ani de carieră la profesionişti, Brinkley (foto, în stânga) nu a spart norii. A cucerit o centură continentală, a boxat cu adversari „de mijloc”, dar nu s-a apropiat niciodată de vreun titlu mondial. Cu toate acestea, este mai popular în SUA decât mulţi dintre deţinătorii de centuri cu diamante. Explicaţia e simplă: Jesse a trecut prin malaxorul mediatic al unui reality-show prezentat în 2004 de gigantul american NBC. El a fost selectat să ia parte la prima ediţie a emisiunii „The Contender”, serial care a avut parte de o expunere pe măsură timp de 15 săptămâni.

40
de meciuri disputase Brinkley, bilanţul său fiind 35 victorii-5 înfrângeri.

Arbitrul a fost…american

În repriza a cincea, Bute l-a trimis la podea pe Brinkley, însă americanul a fost salvat de compatriotul său, arbitrul de ring, care l-a numărat şi a practic l-a ajutat să ajungă la finalul rundei. Brinkley a fost numărat şi în repriza a opta, când a avut nevoie de prezenţa medicului deoarece sângera la arcada dreaptă.

1608 secunde, i-a dat upercut ca la Galaţi:)

Bute l-a trimis la podea pe Brinkley în minutul 2.48 din repriza a noua, datorită unui upercut de stânga, acelaşi procedeu cu care i-a învins pe Librado Andrade şi Edison Miranda. În cele opt reprize, Bute s-a impus cu 10-9 în patru şi cu 10-8 în alte două. În două runde: a patra şi a şaptea a fost declarat Brinkley, cu 10-9.

Comentariul LIVE-TEXT al meciului Bute – Brinkley

Repriza 9: S-a terminat! Bute prinde un upercut de stânga fenomenal şi Berkley cade ca secerat. Mister KO îşi păstrează renumele şi îşi apără pentru a 6-a oară centura de campion mondial la supermijlocie.

Repriza 8: Arbitrul opreşte partida, după ce observă că mănuşa de la mâna dreaptă a lui Brinkley este desfăcută. Meciul se reia şi Lucian se năpusteşte asupra opozantului, cu o serie de croşee, urmate de upercuturi. Americanul dovedeşte încă o dată că este un excelent încasator şi nu cade. Totuşi, în final, Bute prinde un upercut în bărbia pugilistului născut în Nevada şi acesta este numărat.
Brinkley este plin de sânge, dar nu renunţă. 79-71 în favoarea românului.

Repriza 7: După două runde extem de bune, Mister KO a mai scăzut în agresivitate, pe fondul unei noi tactici adoptate de Brinkley. Conştient că nu poate întoarce scorul decât printr-o lovitură care să îl trimită în lumea viselor pe român, pugilistul din USA a ieşit la joc. Lucian îl aşteaptă ca un şarpe, gata să îi dea decisiva.

Repriza 6: Românul e în control total. Brinkley nu pare să mai reziste mult taifunului Bute. Miste KO dă drumul la braţe şi îl zdruncină cu lovituri puternice pe american. 59-54, după această repriză.

Repriza 5: E greu pentru Bute să găsească KO-ul, în măsura în care americanul este extrem de atent în defensivă şi nu riscă nimic. Lucian prinde un nou upercut bun, înainte de a-l băga în corzi pe Brinkley. Acesta rezistă şi de această dată. Nu se mai întâmplă, însă, în final, când pugilistul nostru prinde o lovitură fulgerătoare, care îl trimite la podea pe boxerul de peste ocean. 49-45.

Repriza 4: Upercutul la ficat al lui Bute face ravagii. Asta în general, pentru că pugilistul nostru trimite o lovitură de acest gen, dar Brinkley rămâne în picioare. 39-37 pentru român.

Repriza 3: O nouă rundă de tatonare. Spre final, Bute a dat drumul la braţe dar nu a reuşit să lege o serie de lovituri. 29-28, la finalul reprizei.

Repriza 2: Cei doi încă se studiază şi nu reuşesc lovituri decisive. Un plus pentru boxerul născut în Galaţi şi în această rundă, care a plasat câteva directe destul de puternice. 19-19 după runda a doua, spun canadienii.

Repriza 1: Bute este în control şi îşi ţine adversarul la distanţă graţie alonjei superioare. Un singur croşeu de dreapta sparge garda adversarului. 10-9 pentru român după prima rundă, conform ESPN.

06:33 Începe partida, care are un maxim posibil de 12 runde.

06:26 Lucian Bute este şi el prezentat. Românul intră în sală în aplauzele fanilor care au umplut până la refuz arena din Montreal. Adversarul său îl aplaudă ca pe un mare campion.

06:22 Jesse Brinkley este primul care intră în arenă

„Rechinul” are dinţi

Revanşă şi pentru Adrian Diaconu, care a trecut la puncte de Omar Sheika (33 de ani, 30-9), la categoria semigrea – decizie unanimă a celor trei arbitri. Meciul era programat să se dispute pe parcursul a 10 reprize şi cei doi pugilişti nu s-au grăbit. „Rechinul” a avut un început mai greu, fiind chiar trimis la podea – runda a 2-a -, dar a revenit şi a fost mult mai proaspăt şi mai agresiv pe final.

Adrian Diaconu a devenit campion mondial WBC la categoria semigrea în 22 iulie 2008, după ce deţinătorul centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat în repetate rânduri să boxeze. La 20 iunie 2009, „Rechinul” nu a reuşit să-şi păstreze centura, fiind învins la puncte de Jean Pascal.

În cazul unui eşec azi, pugilistul român anunţase că se va retrage.

Adrian are promis un meci de titlu mondial, în martie anul viitor, cu Tavoris Cloud, campionul IBF.

27 de victorii a bifat „Rechinul” în carieră – doar 2 înfrângeri

21 dintre acestea au fost prin KO

Desfăşurarea meciului Diaconu – Sheika 98-91, 97-92, 98-92

Repriza 10: Aceleaşi coordoante ca şi în runda precedentă, cu Diaconu mai agresiv şi mai proaspăt; şi această repriză i-a aparţinut lui Adrian, care, în mod normal, ar trebui să fie desemnat câştigător. 96-93 ar fi scorul, conform ESPN.

Repriza 9: Românul este mai proaspăt în acest final de meci. Diaconu a găsit de câteva ori lovituri care au străpuns garda adversarului, care a început să se mişte dezordonat. 86-84 în favoarea pugilistului nostru.

Repriza 8: Început furibund de repriză, cei doi uitând de gardă şi dând drumul la braţe. La mijlocul rundei, Sheika a trimis o lovitură puternică şi „Rechinul” a fost la un pas să facă din nou cunoştinţă cu podeaua. 77-75 în favoarea românului, conform evidenţei ţinute de ESPN.

Repriza 7: Niciunul dintre pugilişti nu mai riscă. Nimic notabil în această rundă.

Repriza 6: Diaconu a început să dea din braţe foarte bine. Un croşeu de dreapta şi-a găsit ţinta, însă Sheika a rezistat. 57-56 în favoarea „Rechinului”, anunţă ESPN

Repriza 5: Dacă primele runde au fost extrem de disputate, meciul a scăzut în intensitate. A intervenit oboseala, dar pare că şi cei doi boxeri vor să îşi dozeze cât mai bine energia: în măsura în care nu au reuşit lovitura decisivă, trebuie să rămână proaspeţi.

Repriza 4: Repriză echilibrată, cu un mic plus pentru Diaconu, în sensul în care a fost pugilistul mai agresiv.

Repriza 3: Boxerul român a dat uitării repriza anterioară şi la prins în corzi pe Sheika. Din păcate, nu a găsit lovitura decisivă, dar l-a zdruncinat pe opozant cu un croşeu de dreapta fulgerător.

Repriza 2: Pugilistul nostru încearcă să îl „găsească” cu directa de stânga, dar nu reuşeşte decât o dată să lege o serie de lovituri: directă de stânga, croşeu de dreapta. În final, „Rechinul” e trimis la podea cu un croşeu de dreapta, dar se ridică fără dificultăţi. Meciul se încinge

Repriza 1: Primă rundă de tatonare, cu un plus pentru Diaconu, ale cărui lovituri au străpuns de vreo două-trei ori garda adversarului. „Rechinu” a reuşit chiar o directă la figură care l-a zdruncinat pe Sheika

Ora 05:25 În arenă intră Adrian Diaconu, care va da piept cu Omar Sheika (33 de ani, 30-9). Meciul este programat pe durata a 10 reprize

Croşeu fatal

Ora 04:23 Jo Jo Dan obţine victoria prin KO în repriza a 4-a, în disputa cu Andreas Pablo Villafane (33 de ani, 16-6), la categoria supermijlocie. Partida a fost la discreţia pugilistului român, care i-a găsit ficatul adversarului cu un croşeu de stânga; rezultatul – acesta a căzut ca secerat şi nu a mai putut continua.

Românul de 29 de ani nu mai boxase la Montreal din martie 2009, iar în mai 2010 a pierdut primul meci din carieră, la Istanbul, în faţa turcului Selcuk Aydin. Jo Jo a bifat cea de-a 27-a victorie din carieră – a 15-a prin KO şi speră să aibă o şansă la titlul WBC, deţinut de Andre Berto.

M-am pregătit pentru un meci cu un dreptaci, nu ştiam că Villafane este stângaci. Însă cred că m-am descurcat bine. Sper ca în curând să ajung să boxez din nou pentru titlul mondial şi mă gândesc la o revanşă cu Aydin„, a declarat Jo Jo Dan la Radio România Actualităţi.
[sursa]